Skype

My status
MMW - Megbízható, minőségi weboldal

Területi képviselet

Panasonic

klímaberendezések nagykereskedelme, dél-alföldi területi képviselet, szervíz központ.

Viszonteladók jelentkezését várjuk!

panasonic_klimab

Vent-axia

energiatakarékos ventilátorok és egyhelyiséges hőviszanyerők, Csongrád megyei képviselete

Viszontealdók, szerelők, tervezők jelentkezését várjuk!

vent-axia_ventiltor

Közösségek

IWIW Facebook Twitter email

Aktuális

A Monaco Klíma munkatársai
A Monaco Klíma Kft. munkatársai

Folyamatban lévő munkák

harena_hutokamra_gepeszet

Mórahalom Haréna hűtőkamra gépészeti kivitelezés

Oldalunk fordítása

English French German Italian Romanian Russian Slovak Spanish

Kiemelt partnerek


Építőipar - építőipari kereső - építőipari cégek

Épületenergetika

energetika log

Energetikai tanúsítás, Tanácsadás, Tervezés, Lakás zöldkártya

6727 Szeged, Algyői út 53/A • Tel/Fax.: 62/445-947 • Mobil: 06-20/9-626-575

A láthatalan, hallhatatlan klíma PDF Nyomtat E-mail

Klíma, amit nem hallunk, nem látunk és közvetlenül, nem is érzünk, mégis kellemes légállapotot biztosít otthonunkban.

 

klima-legallapot1 Sokszor törtük ügyfeleimmel fejünket egy-egy felmérés során, hogyan tudjuk megoldani családi házuknak klímatizálását. Sokan arra törekedtek, hogy egy klímával próbáljuk lehűteni több különálló területet, és az sem baj, ha az egész házban érezhető. Vannak persze egyszerűbb esetek, ahol egy sima split klímával jól elhelyezve elértük vásárlónk megelégedettségét, de voltak olyan esetek is, ahol több klímával sem tudtuk volna kielégíteni a kért igényeket, és akkor már a bekerülési költség is meglódult. Már néha féltem feltenni a kérdést. Hova vigyük a kondenzvizet? Honnan hozzuk az áramot? Utána, pedig engem bombáztak a kérdésekkel. Mekkora a beltéri, és hogy fog az kinézni? Vésünk-e vagy csatornázunk, és ha igen, milyen méretű a csatorna? Milyen hangos a beltéri egység. Összegezve, probléma volt a zaj a klíma légsebessége és kifújási iránya, maga a készülék és a hozzátartozó főleg utólagos szereléseknél használt csatornák, csövek, kábelek, bármilyen esztétikus szerelési módszereket és anyagokat használtunk is. Be kellett látnom, hogy egyes helyeken egy-egy sima oldalfali klímaberendezés már nem felel meg mindennapjaink családi házának. Ügyfeleink komfort érzete egyre igényesebb. Tovább kellett lépnünk és biztosítanunk kellett olyan lehetőségeket is, amivel ezen ügyfeleink igényeit is el tudtuk érni.
Természetesen több lehetőségünk is van és volt is az igények kielégítésére, de mégis amit kiemelnék az egy légcsatornás klímaberendezés egy – két extrával. Légcsatornás klímaberendezések már régóta vannak, de mindig problémát okoztak a kis helyiségek pontos és korrekt hőmérséklet szabályozása külön-külön. Az eddig elérhető technológiák pontatlanok és lassúak voltak és a hozzátartozó kezelő felületek sem feleltek meg a családi házak esztétikájának. Nem beszélve, arról hogy mire minden automatikát beépítettünk az árak az egekig szaladtak.

Mi a Monaco Klímánál megtaláltuk a megoldást minden eddigi problémára, ráadásul az egyre elterjedtebb inverteres technológiának köszönhetően egy inverteres légcsatornás klímaberendezéssel és a nálunk forgalmazott több zónás elektronikus légmennyiség szabályozó rendszerrel egy kompakt megoldást kínálunk lakásának HŰTÉSÉRE-FŰTÉSÉRE akár alternatív energia felhasználásával is (hőszivattyú).

 

Rövid rendszer ismertetés

klima-legallapot2 Először is választunk egy lehetőleg inverteres légcsatornás klímaberendezést, melyet az egész házra méretezünk. Cégünknél több márkát is forgalmazunk Pl.: Daikin, Toshiba, Samsung stb.

A kiválasztott invertres légcsatornás klímaberendezés kültéri egységét szokásos módon a kültérben helyezzük el a beltéri egységnek, pedig keresünk egy olyan központi helyet, ami nem tartozik a lakás hasznos légteréhez pl.: padlás, garázs, vagy valamilyen kirekesztett elburkolt terület, ahol a berendezés elhelyezhető. Ezek után, ahogy a mellékelt fenti képen is látszik minden egyes terfogataram-szabalyzo klímatizálandó helyiség felé, egy külön álló légtechnikai csővezeték megy, amire elhelyezünk egy elektronikus térfogat szabályozó egységet. A térfogat szabályozó egységnek köszönhetően az egyes helyiségek hőmérséklete és átforgatott légmennyisége 5 különböző módon változtatható meg: mechanikusan, elektromosan, kézi hőszabályozással, programozott hőszabályozással és infravörös távvezérléssel.

homerseklet-szabalyzo A szabályzó egységek flexibilis vagy fém légcsatornához is csatlakoztathatók. A légcsatornák végén különféle méretű színű és alakú légrácsokat helyezünk el és tulajdonképen ezek a légrácsok, látszanak csak a berendezésből a lakáson belül. Belső építészekkel egyeztetve akár még a rácsok is eltüntethetők. Az így kialakított nyomott légcsatorna rendszeren keresztül jut a helyiségbe a légcsatornás klíma által kezelt levegő, befuvoracs amihez megfelelő mennyiségű friss levegőt is lehet keverni. A kezeletlen levegő visszajuttatását is biztosítanunk kell a berendezéshez, ami helyi adottságokhoz nézve lehet egy központi helyről, vagy pedig minden külön álló helyiségből szintén légcsatornákkal. Az inverteres klímaberendezés hőszivattyújának köszönhetően külső hőmérséklet -10 - -15C˚-ig teljes értékű fűtést is tud biztosítani a berendezés. Abban az esetben, ha a kinti hőmérséklet az említett érték alá megy kiegészítő fűtést, is lehet csatlakoztatni a rendszerhez.

klima-legallapot3 A rendszer lelke egy központi térfogat szabályozó egység mely akár 7 zónát és 1 arányos szabályozású By-Pass szelep működtetésére is képes. A zónakezelés, ahogy említettem az egyes zónák, helyiségek légcsatornájára kötött automatikus folyamatos szabályozású szelepekkel történik. Minden zónát termosztát vagy távirányító és a szelepet vezérlő vevőegység kezel. Ami fontos, hogy a kiválasztott légkondicionáló rendszer is reagál a kiválasztott utasításokra és gondoskodik a komfortkörülményekről az egyes zónákban.

A beállított értékeket elért zónák szelepei bezáródnak, nem engedik túl hűteni vagy fűteni a helyiséget, ezáltal akár 60% energia megtakarítható bármelyik inverteres légcsatornás rendszer használatával. Az egyes zónákba telepített termosztátok szabályzó egységek lehetővé teszik a területek különálló programozását, ezek az értékek beérkeznek a központi szabályzóba és zárják vagy nyitják a termosztáthoz tartozó szelepeket. Lehetnek olyan helyiségek, amelyek nincsenek használatban és ezért ezek komfortkörülményei lecsökkenthetők, vagy kikapcsolhatók, ezáltal energia-megtakarítás érhető el. A rendszer ilyenkor a hűtést, vagy fűtést átirányítja azon területekre, ahol igény van meggyorsítva, ezen helyiségek komfortkörülményeinek elérését.

damper-vezerles

 

A rendszer előnyei:

 

  • A helyiségekben csak a légrácsok látszanak, melyek a fal síkjával közel egy vonalban vannak.
  • A légrácsokon bejutó kezelt levegő sebessége a komfortérzékelés alá esik, nem érezzük, ahogy kellemesen beáramlik a helyiségbe. A lassú légáramlásnak köszönhetően, és mivel maga a készülék nincs a tartózkodó zónában, teljesen hangtalan is. Tulajdonképpen nem látjuk, nem halljuk és közvetlenül nem is érezzük, csak azt vesszük észre használat közben, hogy a lakásunkban kellemes légállapot van.
  • A helyiségekben elhelyezett termosztátokkal külön-külön tudom a szobák hőmérsékletét akár programozottan is szabályozni.
  • Az inverter technológiának és az elektronikus légszelepeknek köszönhetően magas energia megtakarítással dolgozik a berendezés (EER 3,0 - 4,5 között).
  • Külső hőmérséklet -10 - -15C˚-ig a berendezés, fűtésre is alkalmazható. Abban az esetben, ha a kinti hőmérséklet az említett érték alá megy kiegészítő fűtést, is lehet csatlakoztatni a rendszerhez és akár alternatív fűtési megoldást, is kínál. Mivel a berendezés tulajdonképpen hőszivattyús a fűtési oldalon is energiatakarékos (COP 3,0 - 5,0).
  • A rendszer képes friss kezelt levegő bejuttatására is, amelyet összhangba lehet hozni a házban felszerelt elszívó berendezésekkel, gondolok itt konyhai vagy WC, fürdőszobai elszívásokra.

 

A rendszer hátránya maga a kivitelezés és a hozzá tartozó helyigény mivel ez a rendszer már sokkal komolyabb, mint egy split klíma, így a klímatizálandó terekhez nem mindig egyszerű eljuttatni a megfelelő méretű légcsatornákat.

Azoknak ajánlom, akik most tervezik, vagy építik családi házukat, vagy a meglévő házukban, van egy olyan központi hely, ahonnan az klímatizálandó helyiségek könnyen megközelíthetőek, de maga a központi hely nem tartozik a tartózkodási zónában. Általában padlásokon szoktuk a beltéri egységet elhelyezni, és onnan csövezzük le a helyiségeket, amelyeknek a mennyezetébe kerülnek be a légrácsok, így tulajdonképpen a padláson minden eltüntethető.

Webáruházunkban megtalálja külön – külön a rendszer elemek leírásait és árait, de komplett rendszer árakkal sajnos nem fog találkozni, mivel minden egyes rendszer melyet ki kell építeni teljesen egyedi, ezért javasolom, ha ilyen jellegű igénye van, forduljon hozzánk és kérjen ingyenes felmérést, ajánlat készítést, mely egyedileg az ön házához készül el.

 

Web áruházunkban megnézhető:

 

 

Kiemelt termékeink

Midea M4OE-28HFN1-Q inverteres kültéri egység
Midea M4OE-28HFN1-Q inverteres kültéri egység

469 900 FtToshiba RAV-SM1404CT-E/RAV-SP1404AT-E inv. menny. klíma
Toshiba RAV-SM1404CT-E/RAV-SP1404AT-E inv. menny. klíma
1 390 294 Ft

1 251 265 Ft


Megtakarítás: 10.00%

Midea M2OF-18HFN1-Q inverteres kültéri egység
Midea M2OF-18HFN1-Q inverteres kültéri egység

298 450 FtBevásárlókosár

VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

Webáruház

Panasonic klímaberendezések
Panasonic monosplit oldalfali klímaberendezések
Panasonic szabadon variálható multi split klímaberendezések
Panasonic Inverteres kültérik
Panasonic Inverteres beltérik
Panasonic Ipari Klímaberendezések
Panasonic Hőszivattyúk
Aquarea Air Radiátorok (Fan coil)
Aquarea All In One BI-BLOC
Egyfázisú High Performance
Háromfázisú High Performance
Egyfázisú All in One T-CAP
Háromfázisú All in One T-CAP
Aquarea H Generáció High Performance
Aquarea H Generáció High Performance Egyfázisúak
Aquarea H Generáció High Performance Háromfázisúak
H Generációs Aquarea T-CAP
Egyfázisú T-CAP
Háromfázisú T-CAP
Aquarea HT BI-BLOC
Aquarea HT Egyfázisú SPLIT csak fűtő
Aquarea HT Háromfázisú SPLIT csak fűtő
Kiegészítők
Egyéb Klímaberendezések
Daikin klímaberendezések
Daikin monosplit oldalfali klímaberendezés
Daikin légcsatornás klímaberendezések
Daikin kazettás klímaberendezések
Daikin padlón álló klímaberendezések
Daikin mennyeti, parapet klímaberendezések
Daikin mennyezeti klímaberendezések
Toshiba klímaberendezések
Toshiba monosplit oldalfali klímaberendezések
Toshiba légcsatornás klímaberendezések
Toshiba kazettás klímaberendezések
Toshiba konzolos klímaberendezés
Toshiba mennyezeti klímaberendezések
Toshiba szabadon variálható multi split klímaberendezések
Kültérik
Beltérik
Midea klímaberendezés
Midea monosplit oldalfali klímaberendezés
Midea légcsatornás klímaberendezések
Midea kazettás klímaberendezések
Midea Parapet / Mennyezeti monosplit
Midea szabadon variálható multi split klímaberendezések
Kültérik
Beltérik
Midea távirányító
MDV klímberendezés
MDV monosplit
Lakossági 2 kW-os oldalfali klímaberendezések
Lakossági 2,5 kW-os oldalfali klímaberendezések
Lakossági 3,5 kW-os oldalfali klímaberendezések
Lakossági 5 kW-os oldalfali klímaberendezések
Légcsatornás inverteres klímaberendezések
Univerzális klíma távirányító
Hővisszanyerők
Midea hővisszanyerők
Vent-Axia Lo-carbon TEMPRA egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia Lo-carbon HR egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia INTEGRA központi hővisszanyerős szellőzőberendezés
Vent-Axia SENTINEL KINETIC központi szellőzőberendezés
Vent-Axia HR200V központi hővisszanyerős szellőzőberendezés
Vent-Axia HR 100W/WH egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia HR 100S egy helyiséges hővisszanyerő
Szabályzók, kiegészítők
Vent-Axia HR 30W egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia HR 100R egy helyiséges hővisszanyerő légcsatornázható
Vent-Axia HR 200WK egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia HR 300 egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia HR 205 központi hővisszanyerő
Vent-Axia HR 250 Központi hővisszanyerő
Vent-Axia HR 400 központi hővisszanyerő
Vent-Axia HR 500D egy helyiséges hővisszanyerő
Ipari szellőzéstechnika
EL fali axiál venilátor
IE fali axiál ventilátor
IE Ex robbanásbiztos axiál ventilátor
EMP fali axiál ventilátor
EMP Ex robbanásbiztos axiál ventilátor
AFR fali axiális ventilátor
CMP csőperemes axiál ventilátor - hosszú házzal
CMP ATEX robbanásbiztos csőperemes axiál ventilátor
VIE csőperemes axiál ventilátor
CENTERLINE központi elszívó ventilátor
MBX dobozolt ventilátor
T-BOX dobozolt ventilátor
AXC félaxiális csőventilátor
AXC LW alacsony fogyasztású félaxiális csőventilátor
MRF tetőventilátor
REL alacsony fogyasztású in-line csőventilátor
ERM robbanásbiztos csőventilátor
IC radiális ventilátor
IC INOX radiális ventilátor
ICS radiális ventilátor
PF radiális ventilátor poros levegő szállítására
HT magas nyomású radiális ventilátor
ACB-P ventilátor
IC robbanásbiztos radiális ventilátor
ACB-P radiális ventilátor robbanásbiztos
ICA radiális ventilátor
ICA radiális ventilátor robbanásbiztos
TCF-Ex robbanásbiztos tetőventilátor, vízszintes kifúfás
TCF tetőventilátor, vízszintes kifúvás
VFC tetőventilátor, függöleges kifúfás
TCA saválló tetőventilátor
TCF AT tetőventilátor, magas hőmérsékletű 400C/ 2h
ACC dobozolt ventilátor
ATCH dobozolt ventilátor
AFO dobozolt ventilátor hűtőkaloriferrel
ATC dobozolt ventilátor
ACO dobozolt ventilátor, fűtőkaloriferrel
KCA légkezelő központ aktív szénszűrővel
CCA-M légkezelő központ aktív szénszűrővel
ACI dobozolt légcsatorna ventilátor
RVT radiális ventilátor négyszög légcsatornába
RPS radiális ventilátor konyhai használatra
RIX radiális légcsatorna ventilátor
LKE kompakt légkezelő egység hővisszanyerővel
LFM kompakt légkezelő egység
MIXMATIC mennyezeti légkezelő ventilátor
DT mennyezeti légkeverő ventilátor
Tartozékok ipari ventilátorhoz
ACB radiális ventilátor
Háztartási szellőzéstechnika
Ministyle sorozat
MURO sorozat
Teknostyle sorozat
TEKNOWALL sorozat
TUBO sorozat
Teknovintage sorozat
Teknowind sorozat
Vitro sorozat
Teknopress sorozat
Teknoradia sorozat
EXT sorozat
AXC TP sorozat
Polar sorozat
Chef sorozat
Szabályzó egységek
ATC DX
ATC ILF
ATC SAF LD
ATC SAF D
ATC SAF MA
ATC SVN
ATC TT MIX
Vent-Axia Lo-Carbon QUADRA
Vent-Axia Lo-Carbon CENTRA
Vent-Axia Lo-Carbon SOLO-PLUS
Vent-Axia SILENT
Vent-Axia Silhouette
Vent-Axia VA
Vent-Axia ACM félradiális csőventilátor
Vent-Axia Solo Plus
Párásítók, párátlanítók, légtisztítók
Légtisztítók
Párásítók
Párátlanitók
Légfüggönyök
Vízszintes kűlső, levegős légfüggönyök
Vízszintes elektromos fűtésű légfüggönyök
Vízszintes, melegvíz fűtésű légfüggönyök
Fűggőleges szerelésű légfüggönyök
Tekno Point légfüggönyök
Szellőzéstechnikai anyagok
Légrácsok
Standard befúvórácsok
Lekerekített befúvórács
Befúvórács design
Adapter
Lamellás légrács szűrő nélkül visszatérő levegőhöz
Lamellás légrács szűrővel visszatérő levegőhöz
Vents rácsok
Gravitációs zsaluk
Szellőzőrácsok
Ajtó- és bútorrácsok
Egyéb
Háztartás szellőzőrácsok
Standard eszívórácsok
Zónás légmennyiség szabályzó rendszer elemek
Légcsatorna idomok
Műanyag Y-adapter
Műanyag 2 járatú többfunkciós adapter
Műanyag 3 járatú adapter
Műanyag toldók, és átalakító idomok
Műanyag könyök idomok
Műanyag "T" idomok
Egyéb tartozékok
Légtechnikai csövek, csatornák
Flexibilis csövek
Spirálkorcolt lemezcső galvanizált acélból
Műanyag cső, és lapos csatorna
Légtechnikai szűrők
Sík panelszűrők fém keretben cserélhető betéttel
Felületnövelt panelszűrők fémkeretben cserélhető betéttel
Szűrőpaplanok
Tasakos szűrők
Konyhai elszívó berendezések
Akciós termékek
Klíma távirányítók
Daikin
Samsung
Toshiba
Ozone
Fég
Fisher
Fujitsu
Tekno Point
McQuay
LG
Midea
Panasonic
Univerzális klíma távirányító
Légbeeresztők
Használt klímaberendezések

Állásajánlat

A Monaco Klíma Kft. állást hirdet az alábbi munkakörökben:

  • Szellőző -és klímaberendezés szerelő
  • Víz, gáz központifűtés szerelő
Részletek »

Szavazások

Milyen sűrűn használja klímberendezését?
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 19 vendég böngészi

Cimkefelhő

by Zaragoza Online