Skype

My status
MMW - Megbízható, minőségi weboldal

Területi képviselet

Panasonic

klímaberendezések nagykereskedelme, dél-alföldi területi képviselet, szervíz központ.

Viszonteladók jelentkezését várjuk!

panasonic_klimab

Vent-axia

energiatakarékos ventilátorok és egyhelyiséges hőviszanyerők, Csongrád megyei képviselete

Viszontealdók, szerelők, tervezők jelentkezését várjuk!

vent-axia_ventiltor

Közösségek

IWIW Facebook Twitter email

Aktuális

A Monaco Klíma munkatársai
A Monaco Klíma Kft. munkatársai

Folyamatban lévő munkák

harena_hutokamra_gepeszet

Mórahalom Haréna hűtőkamra gépészeti kivitelezés

Oldalunk fordítása

English French German Italian Romanian Russian Slovak Spanish

Kiemelt partnerek


Építőipar - építőipari kereső - építőipari cégek

Épületenergetika

energetika log

Energetikai tanúsítás, Tanácsadás, Tervezés, Lakás zöldkártya

6727 Szeged, Algyői út 53/A • Tel/Fax.: 62/445-947 • Mobil: 06-20/9-626-575

PDF Nyomtat E-mail
( 1 Vote )
Klíma termékek - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Klíma termékek

 

Klíma árak
Klíma szerelés
Klíma karbantartás

Az emberiség már ősidők óta próbálja újabb és újabb eszközökkel távoltartani magától a hőséget és kellemetlen következményeit.
Amíg a fűtőberendezések feladata a helyiségek fűtésére korlátozódik, addig a szellőzés és klímatechnika célja sokkal tágabb, mégpedig a beltéri levegő állapotának bizonyos határokon belül tartása.
Lakásokhoz, irodákhoz, üzletekhez ma már hozzátartozik a kellemes hőmérséklet és a tiszta levegő, tikkasztó nyári időszakban is. A Monaco Klíma erőssége megvalósítani mindazt a komfort érzetet, amit a vevő megálmodott, és úgy, hogy attól igazán jól érezhesse magát.
klimatecnika-nyugalom A nyári kánikula ellen bizony védekezni kell, főleg mai modern korunkban, ahol a városok sűrű beépítettsége miatt a hatalmas hőelnyelő felületek (épületek, utak…) miatt magasabb a hőmérséklet. A sűrűn emlegetett globális felmelegedés is fokozza a klíma utáni növekvő igényt. Kiváló megoldást jelentenek a modern klíma készülékek, amelyekkel hatékonyan, energiatakarékosan és gyorsan lehet elérni a kellemes hőfokot úgy, hogy közben még a levegőben lévő káros anyagokat megszűrik. A légkondicionálási folyamathoz egy beltéri egységre, és egy kültéri egységre van szükség. A hűtőközeg a csöveken keresztül áramlik egyik egységből a másikba. A hűtőközeg az egyik egységben felveszi, a másikban pedig leadja az energiát. A split klíma berendezések egyszerű megfogalmazása az energia felvétele az egyik helyen és leadása egy másik helyen.
A split rendszerű klíma berendezésekben hűtőközeg kering. A beltéri oldal elpárologtatója vonja el a hőt, a hűtendő térből, melyet a kültéri egység vezet a környezetbe.
A fűtési folyamat a légkondíconáló készülékeknél megegyezik a fentiekben leírtakkal, csak fordított irányban. A légkondicionálás megfelelő hőmérsékletet, páratartalmat, tiszta levegőt biztosít.
Mindezt huzat nélkül, zajtalanul energiatakarékosan teszi, kellemesen hűs illetve meleg környezetet biztosítva.
A split klíma készülékek az un. direkt elpárolgás elvén működnek. Arra a tényre már több ezer éve rájöttek, hogy a párolgással hőt lehet leadni. Az emberi test az izzadás révén, a kutyák a lihegéssel párologtatnak nagy melegben. Ahhoz, hogy az izzadástól eljussunk egészen a modern klíma készülékig rövid történelmi áttekintéssel segítünk.

 

Klíma történelem:

A hűtés, klimatizálás iránti igény egyidős az emberiséggel. Történelmi adatok és feljegyzések igazolják, hogy a meleg időszakokban a korai népek is igényelték a hűtést italaik, ételeik, sőt lakóhelyük klímájának kellemesebbé tétele miatt. A rendelkezésre álló legegyszerűbb megoldáshoz folyamodtak, kihasználták a hűvös, árnyékos helyeket, barlangokat, vermeket. Ha megoldható volt, akkor a hó és a jég segítségével hűtöttek.
klimatecnika-klimagepIe. 2500 körül az egyiptomiak már felfedezték és felhasználták a párolgás hűtőhatását.
Az ókori rómaiak vízvezetékben keringtették a vizet, mellyel a házak falait tudták hűteni. Persze ez a luxus csak a gazdagok kiváltsága volt.
1820-ban angol tudósok, valamint egy Michael Faraday nevű feltaláló arra a felfedezésre jutott, hogy a sűrített és cseppfolyósított ammónia hűteni képes, amikor a cseppfolyósított ammóniát elpárologni hagyják.
1842-ben Floridában Dr. John Gorrie fizikus kompresszoros technológiát alkalmazott jég előállítására, amelyet azután a levegő hűtésére használt.
A klíma berendezéseket az ár és a méret miatt kezdetben elsősorban ipari célra gyártották.
1902-ben Willis Haviland Carrier feltalálta az első modern elektromos klíma készüléket. Létrehozták a The Carrie Air Conditioning Company of America nevű vállalatot, mellyel a növekvő igényeknek igyekeztek megfelelni.
Az első klíma készülékek mérgező, vagy tűzveszélyes gázokkal működtek, mint az ammónia, metil-clorid, vagy a propán.
1928-ban Thomas Midgley Jr. megalkotta a clorofluorocarbon gázt, amely Freon márkanéven vált közismertté. Ez a szénhidrogén-származékú szagtalan, nem mérgező, nem éghető, nem robbanó gáz forradalmasította a kisméretű kompresszoros hűtőberendezések, klíma készülékek elterjedését.
A 20. század végén új probléma jelentkezett: kiderült, hogy a freon-típusú hűtőközegek egy része károsítja a környezetet, az ózonréteg rombolásához, az üvegházhatás fokozásához vezet.
A klíma készülékekben korábban elterjedt R12 és R22 hűtőközegeket betiltották.
A klíma gépek technológiai újítása napjainkban is folytatódik. A ma gyártott klíma berendezések R407C, vagy R410A töltetet tartalmaznak, amelyek teljesen „zöld” hűtőközegek. Az inverteres kompresszorok tovább növelték a klíma készülékek hatékonyságát, a gyártók korábban elérhetetlennek vélt csúcsokat értek el a lakossági klíma kategóriában.
Biztosak lehetünk benne, hogy a klíma gyártók kutatói nem ülnek tétlenül a babérjaikon, erre a kiélezett verseny fokozottan sarkalja őket.

 

Miért vásároljak klímaberendezést?

Életünk nagy részét épületekben és nem mindegy, hogy ez a környezet ahol a napi 18-20 órát töltünk milyen minőségű élet, teret biztosít számunkra. Ahogyan az élőlények többsége keresi az ideális környezetet életéhez, így természetesen mi emberek is arra törekszünk, hogy számunkra a legkedvezőbb környezetben élhessük minden napjainkat. Csak a legideálisabb környezetben vagyunk képesek arra, hogy mindig a legjobb tudásunk szerint teljesítve kihozzuk magunkból a maximumot, és ami a legfontosabb mindezt úgy tegyük, hogy közben egészségi állapotunkat is megőrizzük. A nyári időszakban a legideálisabb környezet ahol a levegő 24-28 °C-os és kb. 50 %-os a páratartalma, valamint a levegő mozgása nem nagyobb 0,2 m/s-nál. Ezt a légállapotot a manapság kapható klímakészülékekkel meg tudjuk teremteni magunknak.

 

 

Daikin

Daikin klímaDaikin klíma

A Daikin Industried Ltd.-t 1924-ben alapította Akira Yamada úr Osakában (Japán). A vállalat kezdetben csak repüléstechnikai ipar számára szállított fűtőrendszereket.
Napjainkban világszerte 17 000 alkalmazott foglalkozik a minőségi légkondicionáló rendszerek tervezésével, gyártásával és értékesítésével az ipari, kereskedelmi valamint lakossági szektorban. Japánban a Daikin Industries Ltd. vezető helyet tölt be a direkt elpárologtatós rendszerű légkondícionáló berendezések kereskedelmi és lakossági piacán, éves forgalma több mint 5,7 milliárd eurót tett ki.
A Daikin filozófiájának középpontjában mindenkor az innováció és a minőség áll. A Daikin piacvezető újító szerepe a forgalmazók, kereskedők, ügyfelek és alkalmazottak között folyó szoros együttműködés gyümölcse. A Daikin Europe 1972-es megalakulása óta, egy alkatrészeket gyártó leányvállalatból klímákat gyártó önálló céggé alakult, mely eleget tesz az összes Európai gyártási szabványnak. Az Európai piac különleges minőségi elvárásait mindig szem előtt tartja, és nagyon fontos feladatának tekinti a termékfejlesztést, melynek eredményeképpen optimális teljesítményű és minőségű berendezések gyártására törekszik. A japán gyár után 1993-ban a Daikin Europe is megkapta az ISO 9001 minőségi bizonyítványt. A Daikin elkötelezett tevékenységét a környezetvédelem minőségének fejlesztéséért ISO 14001 tanúsítvánnyal jutalmazták.
A Daikin terméket Magyarországon teles mértékben elismerik és a legmagasabb kategóriába sorolják minősége és megbízhatósága alapján. Tovább...

FÉG

FÉG konvektor

A társaság jogelődje az 1891-ben alapított Fegyver-és Gépgyártó Részvénytársaság volt.
Rendkívül fontos a vállalat számára, hogy vevőinek folyamatosan megbízható minőséget nyújtson, ezt szolgálja a vállalatnál 1994 óta működő ISO 9001 minőségirányítási rendszer is. A FÉG Konvektor Zrt. által gyártott készülékek főpiaci előnyének és megbízhatóságnak az alapja, a készülékek lelke, a német licenc alapján gyártott és folyamatosan fejlesztett CR6 gáz automatika. A cég fő törekvése, hogy a hazai piacon jelentős részesedéssel rendelkező konvektorai mellett újabb és újabb fejlesztésű termékekkel is bővítse kínálatát, mint például a BNV-nagydíjas élőláng hatású látvány konvektorok és Siesta Pingvin fantázianevű infra égős hősugárzók. Az utóbbi évek változó piaci igényeit figyelembe véve 2006-ban megkezdte a cég az energiatakarékos és környezetkímélő FÉG-Coopra kondenzációs kazán forgalmazását. 2009-ben termékei közé felvette a klímaberendezéseket is.
A vállalat azonban nemcsak a termék gyártása során törekszik a legszigorúbb minőségi és biztonsági követelmények betartására, de termékeinek az értékesítés után is nagy figyelmet szentel. A FÉG Konvektor gyártó Zrt. egész országot lefedő, 1000 fős szervízhálózatának faladata a készülékek üzembe helyezése, a garanciális és garancián túli javítás biztosítása, valamint az időszerű és a jogszabályok által előírt kötelező karbantartás elvégzése.
Az Ócsai Tájvédelmi Körzetbe, illetve a lakossági környezetbe épült gyár a környezetvédelem érdekében olyan technológiákat alkalmaz, melyek során kevesebb veszélyes hulladék keletkezik, folyamatosan csökkenti a környezetet szennyező anyagok felhasználását, valamint saját beruházású szennyvíztisztító rendszerrel rendelkezik az ipari szennyvizek tisztítására.

Fujitsu

Fujitsu klíma

A Fujitsu-t 1936-ban alapították. 1962-ben elindult a klímaberendezés gyártási üzletága Japán belföldi piacára, majd 1971-ben külföldre is. 1984-ben a Közép-Keleti piacon vezető helyet szerez a klímaberendezések értékesítésben. 1985-ben elindult a multi légkondicionáló berendezések értékesítése. 1996-ra elérik a teljes értékesítésben a 10 milliós készletet, amit 2001-re megdupláznak. Jelenleg 4675 fővel a világ 40 országában a klímaberendezések értékesítésében vezető helyet tölt be. A Fujitsu története figyelemreméltó, lendületes fejlődése máig töretlen.
Hisense

Hisense klímaHISENSE klíma


A HISENSE Air Condicioners Ltd. Kína egyik legnagyobb és legfejlettebb légkondícionáló berendezés gyártója.
Inverteres berendezéseket gyártó gyárüzemét is magának tudja. Az elmúlt időben nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy a márkanév világ szerte elismert legyen. A cég gyártás- technológiája rendkívül magas színvonalú, köszönhetően az első osztályú kutatás- fejlesztés csapatuk munkájának. A fejlesztésekre árbevételük nagy hányadát fordítják. A cég büszkélkedhet Kína legfejlettebb és legjobban felszerelt laboratóriumával, hogy berendezéseik kiváló minőségűek legyenek, ennek köszönhetően készülékeik Európában is egyre elismertebbek. Tovább...
Hitachi
Hitachi klíma

Hitachi klíma

A céget Nahimei Odaira 1910-ben alapította. Hite szerint a vásárló bizalmát csak egy minőségi termék és a hozzá kapcsolódó márkajel nyerheti meg. A cég logója az alapítás előtt készült. Odaira úr víziója szerinti jelentése: a felkelő Nap, mögötte az Ember, aki mindannyiunk jövőjének jobbá tételén fáradozik. A fenti logóval fémjelzett Hitachi termékek vitathatatlanul a magas minőség, a kiforrottság, átgondoltság, tartósság és megbízhatóság jelképei szerte a világon. Ma a több mint 75,5 milliárd USD éves forgalmával "A világ legnagyobb cégei" toplistán a 23. helyet foglalja el. Széles termékskálájával - több mint 20 000 féle termékkel - szinte minden területen jelen van. Japán legnagyobb munkaadója !!!
A Hitachi gyártmányú légkondícionálókról beszélve joggal állíthatjuk, hogy szinte ontják a legfrissebb ötleteket és technológiai újdonságokat, innovatív termékskálát képviselnek. Az is művészet, ahogy a környezetvédelem iránti felelősséggel végzik munkájukat. Az új termék tervezésénél már a legelső lépcsőben kezdődik az ökológiai gondoskodás, s ez végig kíséri a gyártás, telepítés, felszerelés és üzemeltetés folyamatát.
Mind a törvényalkotók, mind a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a teljesítmény és a költség nem az egyedüli paraméter, melynek alapján a Hitachi termékei megítélhetők. Ilyen célokat kitűzve, globális léptékben sikerre jutni - nemcsak hatalmas erőforrásokat, hanem a jövő iránti kötelezettségvállalást is jelent. A világ egyik legnagyobb vállalataként a Hitachi bátran vállalhatja ezt a kötelezettséget, miután - immáron több mint 90 éve - sikeresen reagál az emberek változó igényeire. Tovább...
LG

Lg klímaLG klíma

A 2. világháború után 1958-ban GoldStar márkanéven megalapítják, Korea első elektronikai vállalatát. 1958 10. 01. alapította Koo In Hwoi megalakulása óta az LG Electronics cég a háztartási készülékek, rádiók és televíziók gyártásában szerzett műszaki szakértelmének köszönhetően, úttörő szerepet játszik a fejlett digitális eszközök korának megteremtésében. Az LG Electronics számos új termékkel jelent meg a piacon, új technológiákat alkalmazott a mobil készülékek és digitális televíziók gyártásában a 21. században is, és folyamatosan erősíti világpiaci pozícióját 1960-as évek Korea első rádióinak, tv-készülékeinek, hűtőgépeinek, mosógépeinek és légkondicionálóinak gyártója. 2008-ban Több mint 100 millió egység LG légkondicionálót rögzített az összeladások tekintetében. LG légkondicionálók elegáns, energiatakarékos készülékei kellemes klímát biztosítanak minden időben. Az LG a lakossági és kereskedelmi légkondícionálók területén túlra is kiterjeszti vezető szerepét, hiszen egyre fontosabb szereplővé válik az ipari és specializált piacon, és teljes körű fűtési, szellőztetési és optimalizált légkondicionálási megoldásokat kínál. Az LG által kínált intelligens technológiával és stílusos kivitelezéssel az LG Air Conditioning Company 2000 óta vezeti a globális légkondicionáló piacot.
Japán tekintélyes hűtés- és klímatechnikai szakfolyóirata, a JARN ismertette, hogy az LG Elecrtonics 2000-ben 4,9 millió készüléket értékesített, és ezzel akkor megszerezte az első helyet. Ez a mérföldkövet jelentő eredmény többek között a folyamatos kutató- fejlesztő tevékenységnek, a termelés kiterjesztésének, és a 6 szigma minőségbiztosító rendszernek köszönhető. Az LG Electronics elkötelezett arra, hogy fejlett technológiája és a kutatás-fejlesztés területén elért eredményei alapján a klímatechnika területén megtartsa a kialakított piacvezető helyét. Tovább...

McQuay

McQuay hűtés, fűtés légtechnika


1867-ben az Amerikai Egyesült Államokban alapult. A McQuay a világ vezető hűtő és légtechnikai vállalata. Több mint száz éve a legnagyobb amerikai ipari gyártó cégek (Remington, Amarican Furnace Company, Singer, Herman Nelson Company, American Air Filter, Westinghouse, Perfex…) McQuay név alatt egyesültek, megalapítva a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb hűtő, fűtő, és légtechnikai vállalatát. Több mint száz éve a legnagyobb amerikai ipari gyártó cégek (Remington, Amarican Furnace Company, Singer, Herman Nelson Company, American Air Filter, Westinghouse, Perfex…) McQuay név alatt egyesültek, megalapítva a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb hűtő, fűtő, és légtechnikai vállalatát. A világ 3 kontinensén összesen 11 gyártómű, több mint 250.000 m2 gyártási terület több mint 5000 alkalmazott alkotja a McQuay családot.
Midea

Midea klímaMidea klíma

Az 1968-ban alakult kimondottan a háztartási készülékekre specializálódott Midea cégcsoport mára az egyik legnagyobb kínai export bázisként van jelen az élet minden területén. A cég 1980-ban lépett a háztartási gépek piacára és 1981-ben már Midea néven gyártotta termékeit. Ma mintegy 100.000 munkavállalót foglalkoztat és tulajdonosa több mint 10 neves márkának, különböző iparágakban. Kínában a Midea rendelkezik a legnagyobb termelési kapacitással a légkondicionáló, mikro-, és háztartási gépek és konyhai eszközök gyártói között. Fő termékei a lakossági és kereskedelmi légkondicionálók, mosógépek, hűtőszekrények, mosogatógépek és számos háztartási berendezés. A jövőben a Midea továbbra is a hatékony tudományfejlődés híveként folyamatosan növeli fejlesztő, és gyártó kapacitását, egészséges és tőkeerős pénzügyi struktúrával a hátterében.
A MIDEA cég légkondicionálás részlege 5 leányvállalatot fog össze (Wuhu Co., Domestic Marketing Co., Overseas Marketing Co., and Commercial Air Conditioner Co.). Kirendeltségeik megtalálhatók Hong Kongban, Európában, Dél- és Észak-Amerikában egyaránt. Termékeik több mint 40 országban elérhetoek, beleértve az USA-t, Kanadát, Nyugat-Európát és a Közel-keletet is. A MIDEA légkondicionálás részlege a világ öt legnagyobb légkondicionáló-gyártó cége közé törekszik, a 2005-re tervezett 1,4 billió USA dolláros árbevételével.
1968 Mr. He Xiangjian megalapítja a Mideat 23 fővel
1985 Megkezdődik a légkondicionálók gyártása
1993 Műszaki együttműködés kialakítása a Toshibával
1994 ISO9001 minősítés
1998 Közös fejlesztés a Toshibával a kompresszor üzletágban
1999 ISO14001 minősítés
1999 Megkezdődik a lakossági légkondicionálók gyártása
2000 2 millió berendezés
2002 OHSAS18001 minősítés
2004 6.5 millió berendezés
2004 Közös beruházási együttműködés a Midea és a Toshiba-Carrier Corporation Japan (TCCJ) között. Tovább...
Panasonic
Panasonic klíma

Panasonic klíma

A Matsushita Electric Industrial Co., Ltd.-t Konosuke Matshushita alapította 1918-ban. Első termékeik közt elektromos csatlakozódugók, kétutas aljzatok és kerékpárlámpák szerepeltek. 1933-ra már több mint 200 termék gyártásával foglalkozott a vállalat, majd 1955-ben megszületett a Panasonic márkanév. A tengerentúli terjeszkedés 1959-ben vette kezdetét, mára világszerte élen jár a széleskörű fogyasztói, üzleti és ipari szükségleteket kielégítő elektronikus termékek fejlesztésében és gyártásában. Összesen 328 000 alkalmazottal rendelkezik, termékeinek száma pedig meghaladja a tizenötezret. A Panasonic Corporation világszerte vezető szerepet játszik a fogyasztói, üzleti és ipari igényeket kielégítő elektronikus termékek széles körének fejlesztésében és gyártásában. A vállalat székhelye Japánban, Oszakában található. A 2009. március 31-én véget ért pénzügyi évben a vállalat konszolidált nettó eladásai elérték a 7,77 billió jent (78,4 milliárd dollár). A vállalat részvényeit jegyzik Tokióban, Oszakában, Nagoyában és a New Yorki tőzsdén (NYSE: PC). 2008. október 1-jétől a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. új neve Panasonic Corporation. A névváltozás a csoport néhány vállalatát is érinti, amelyek nevében eddig a Matsushita vagy a National szerepelt. A név megváltozásával egy időben, a Panasonic Japánban a márka Nationalról Panasonicra módosítását is megkezdte, amely a tervek szerint 2010. márciusára fejeződik be. Tovább...
Samsung

Samsung klíma

A korai Taegu városában alapított kis exportvállalkozásból a Samsung mára a világ egyik vezető elektronikai vállalatává nőtte ki magát, amely digitális eszközök, szórakoztatóelektronikai készülékek, félvezetők, memóriák és redszerintegrációs megoldások fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Ma már a világ minden pontján ismerik, és elismerik a Samsung innovatív, csúcsminőségű termékeit és szolgáltatásait.
Samsung klímaA Samsung kialakításánál fő szempont volt, hogy a legmodernebb technológiával készüljenek és a legjobb minőséget képviseljék, valamint, hogy a vásárlók igényeit a legteljesebb mértékben kielégítsék. E megközelítésnek köszönhetően biztos lehet abban, hogy a Samsung klímaberendezések az új digitális kor minden követelményének megfelelnek. A Samsung klímaberendezések olyan új termékek, amelyek kellemesebb környezetet biztosítanak a lakásban.
1986 Kompakt klímaberendezések gyártásának kezdete.
1988 Elkészül az új klímaberendezés-gyártó üzem a dél-koreai Suwonban.
1991 A dél-koreai Suwonban lévő klímaberendezés-gyártó üzem kibővítése. A gyártási kapacitás évi 560 ezerre (RAC), illetve 300 ezerre (PAC) nő. Ezzel egy időben elkezdődik a forgókompresszorok gyártása.
1993 ISO9001 minősítés megszerzése
1999 Az éves gyártási kapacitás 1,66 millió klímaberendezés és 2 millió forgókompresszor. 1999 áprilisában elkészül az ötmilliomodik klímaberendezés.
2000 Kínában egy 2,5 millió klímaberendezés és 4 millió forgókompresszor éves gyártási kapacitású üzem beindítása
2002 Elkészül Mexikóban az új klímaberendezés gyártó létesítmény.
A Samsung olyan klímaberendezéseket fejleszt, amelyek megfelelnek a legkomolyabb elvárásoknak is, és amelyekkel használóik maradéktalanul elégedettek. Tovább...

TeknoPoint

Tekno Point klíma

A vállalat története 1992-ben az alapítás évében kezdődött, amikor a TEKNO POINT Budapesten, olasz tapasztalatokat hasznosítva megkezdte működését. Célunk azóta is az, hogy szerelő/vállalkozó és viszonteladó partnereink számára a villamos szerelési anyagok, ventilátorok, klímaberendezések és egyéb termékek megvásárlását a lehető legversenyképesebb árakon lehetővé tegyük és számukra a legjobb szolgáltatásokat biztosítsuk (műszaki tanácsadás, kiváló logisztika, garancia). A TEKNO POINT klímaberendezések, ipari- és háztartási ventilátorok, légtisztító berendezések, fan-coilok (klíma konvektorotok), központi porszívók, kül-és beltéri világítási armatúrák, audio- és video kaputelefonok. Jól ismertek sok európai országban kiváló minőségükről és versenyképes áraikról. A fenti termékek, rendszerek és szolgáltatások TEKNO POINT márkanévvel kerülnek forgalomba és megfelelnek a nemzetközi szabványok előírásainak. Termékválasztékunkat és szolgáltatásaink színvonalát folyamatosan fejlesztjük partnereink igényeivel összhangban.
Toshiba

Toshiba klíma

Hisashige Tanaka 1875-ben megalapította a Tanaka Engineering Works elnevezésű vállalatot, amelyet manapság csak Toshiba néven ismerünk. Napjainkban világszerte számos személy valósíthatja meg Hisashige álmait, és alakíthatja ötletes elképzeléseit a világ fejlődéséhez jelentősen hozzájáruló termékekké és rendszerekké. A Toshiba immár több mint negyed évszázada tölt be vezető szerepet Japán legnagyobb, leginkább fejlődőképes vállalatai között. A Toshiba gyártotta a világ leggyorsabb felvonóját, amely a világ legmagasabb (Taipei pénzügyi központjaként működő) épületében lett elhelyezve. A 63 felvonó közül kettő különlegesen gyors: akár a hihetetlen 1000 méter/perc sebességet is elérhetik, méghozzá csendes, rázkódástól mentes működés mellett. A Második Világháborút követően Japán erőteljes gazdasági növekedésnek indult túlnyomórészt amerikai mintákat követve. Az első klímaberendezéseket amerikai termékek alapján gyártották, majd folyamatosan továbbfejlesztették az 50-es években. 1961-ben a Tokyo Shibaura volt az első gyártó, amely bevezette a split rendszerű klímát, majd 1968-ban megjelent az első japán fejlesztésű forgódugattyús kompresszorral. A 70-es években a Tokyo Shibaurát már multinacionális cégként tartották számon, amely széles termékskálával, és több kontinensen telepített üzemekkel rendelkezett. Mire 1978-ban hivatalosan is átkeresztelték a céget a Toshiba névre, az aktuális újdonság az első japán fejlesztésű elektronikus vezérléssel gyártott kompresszor volt. További, immár kizárólagos Toshiba fejlesztések között említik az 1981-ben bemutatott inverter technológiát, illetve a kettős forgódugattyús kompresszort, amellyel 1988-ban jelent meg a piacon a japán cég.

 

 

 

Bevásárlókosár

VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

Webáruház

Panasonic klímaberendezések
Panasonic monosplit oldalfali klímaberendezések
Panasonic szabadon variálható multi split klímaberendezések
Panasonic Inverteres kültérik
Panasonic Inverteres beltérik
Panasonic Ipari Klímaberendezések
Panasonic Hőszivattyúk
Aquarea Air Radiátorok (Fan coil)
Aquarea All In One BI-BLOC
Egyfázisú High Performance
Háromfázisú High Performance
Egyfázisú All in One T-CAP
Háromfázisú All in One T-CAP
Aquarea H Generáció High Performance
Aquarea H Generáció High Performance Egyfázisúak
Aquarea H Generáció High Performance Háromfázisúak
H Generációs Aquarea T-CAP
Egyfázisú T-CAP
Háromfázisú T-CAP
Aquarea HT BI-BLOC
Aquarea HT Egyfázisú SPLIT csak fűtő
Aquarea HT Háromfázisú SPLIT csak fűtő
Kiegészítők
Egyéb Klímaberendezések
Daikin klímaberendezések
Daikin monosplit oldalfali klímaberendezés
Daikin légcsatornás klímaberendezések
Daikin kazettás klímaberendezések
Daikin padlón álló klímaberendezések
Daikin mennyeti, parapet klímaberendezések
Daikin mennyezeti klímaberendezések
Toshiba klímaberendezések
Toshiba monosplit oldalfali klímaberendezések
Toshiba légcsatornás klímaberendezések
Toshiba kazettás klímaberendezések
Toshiba konzolos klímaberendezés
Toshiba mennyezeti klímaberendezések
Toshiba szabadon variálható multi split klímaberendezések
Kültérik
Beltérik
Midea klímaberendezés
Midea monosplit oldalfali klímaberendezés
Midea légcsatornás klímaberendezések
Midea kazettás klímaberendezések
Midea Parapet / Mennyezeti monosplit
Midea szabadon variálható multi split klímaberendezések
Kültérik
Beltérik
Midea távirányító
MDV klímberendezés
MDV monosplit
Lakossági 2 kW-os oldalfali klímaberendezések
Lakossági 2,5 kW-os oldalfali klímaberendezések
Lakossági 3,5 kW-os oldalfali klímaberendezések
Lakossági 5 kW-os oldalfali klímaberendezések
Légcsatornás inverteres klímaberendezések
Univerzális klíma távirányító
Hővisszanyerők
Midea hővisszanyerők
Vent-Axia Lo-carbon TEMPRA egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia Lo-carbon HR egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia INTEGRA központi hővisszanyerős szellőzőberendezés
Vent-Axia SENTINEL KINETIC központi szellőzőberendezés
Vent-Axia HR200V központi hővisszanyerős szellőzőberendezés
Vent-Axia HR 100W/WH egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia HR 100S egy helyiséges hővisszanyerő
Szabályzók, kiegészítők
Vent-Axia HR 30W egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia HR 100R egy helyiséges hővisszanyerő légcsatornázható
Vent-Axia HR 200WK egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia HR 300 egy helyiséges hővisszanyerő
Vent-Axia HR 205 központi hővisszanyerő
Vent-Axia HR 250 Központi hővisszanyerő
Vent-Axia HR 400 központi hővisszanyerő
Vent-Axia HR 500D egy helyiséges hővisszanyerő
Ipari szellőzéstechnika
EL fali axiál venilátor
IE fali axiál ventilátor
IE Ex robbanásbiztos axiál ventilátor
EMP fali axiál ventilátor
EMP Ex robbanásbiztos axiál ventilátor
AFR fali axiális ventilátor
CMP csőperemes axiál ventilátor - hosszú házzal
CMP ATEX robbanásbiztos csőperemes axiál ventilátor
VIE csőperemes axiál ventilátor
CENTERLINE központi elszívó ventilátor
MBX dobozolt ventilátor
T-BOX dobozolt ventilátor
AXC félaxiális csőventilátor
AXC LW alacsony fogyasztású félaxiális csőventilátor
MRF tetőventilátor
REL alacsony fogyasztású in-line csőventilátor
ERM robbanásbiztos csőventilátor
IC radiális ventilátor
IC INOX radiális ventilátor
ICS radiális ventilátor
PF radiális ventilátor poros levegő szállítására
HT magas nyomású radiális ventilátor
ACB-P ventilátor
IC robbanásbiztos radiális ventilátor
ACB-P radiális ventilátor robbanásbiztos
ICA radiális ventilátor
ICA radiális ventilátor robbanásbiztos
TCF-Ex robbanásbiztos tetőventilátor, vízszintes kifúfás
TCF tetőventilátor, vízszintes kifúvás
VFC tetőventilátor, függöleges kifúfás
TCA saválló tetőventilátor
TCF AT tetőventilátor, magas hőmérsékletű 400C/ 2h
ACC dobozolt ventilátor
ATCH dobozolt ventilátor
AFO dobozolt ventilátor hűtőkaloriferrel
ATC dobozolt ventilátor
ACO dobozolt ventilátor, fűtőkaloriferrel
KCA légkezelő központ aktív szénszűrővel
CCA-M légkezelő központ aktív szénszűrővel
ACI dobozolt légcsatorna ventilátor
RVT radiális ventilátor négyszög légcsatornába
RPS radiális ventilátor konyhai használatra
RIX radiális légcsatorna ventilátor
LKE kompakt légkezelő egység hővisszanyerővel
LFM kompakt légkezelő egység
MIXMATIC mennyezeti légkezelő ventilátor
DT mennyezeti légkeverő ventilátor
Tartozékok ipari ventilátorhoz
ACB radiális ventilátor
Háztartási szellőzéstechnika
Ministyle sorozat
MURO sorozat
Teknostyle sorozat
TEKNOWALL sorozat
TUBO sorozat
Teknovintage sorozat
Teknowind sorozat
Vitro sorozat
Teknopress sorozat
Teknoradia sorozat
EXT sorozat
AXC TP sorozat
Polar sorozat
Chef sorozat
Szabályzó egységek
ATC DX
ATC ILF
ATC SAF LD
ATC SAF D
ATC SAF MA
ATC SVN
ATC TT MIX
Vent-Axia Lo-Carbon QUADRA
Vent-Axia Lo-Carbon CENTRA
Vent-Axia Lo-Carbon SOLO-PLUS
Vent-Axia SILENT
Vent-Axia Silhouette
Vent-Axia VA
Vent-Axia ACM félradiális csőventilátor
Vent-Axia Solo Plus
Párásítók, párátlanítók, légtisztítók
Légtisztítók
Párásítók
Párátlanitók
Légfüggönyök
Vízszintes kűlső, levegős légfüggönyök
Vízszintes elektromos fűtésű légfüggönyök
Vízszintes, melegvíz fűtésű légfüggönyök
Fűggőleges szerelésű légfüggönyök
Tekno Point légfüggönyök
Szellőzéstechnikai anyagok
Légrácsok
Standard befúvórácsok
Lekerekített befúvórács
Befúvórács design
Adapter
Lamellás légrács szűrő nélkül visszatérő levegőhöz
Lamellás légrács szűrővel visszatérő levegőhöz
Vents rácsok
Gravitációs zsaluk
Szellőzőrácsok
Ajtó- és bútorrácsok
Egyéb
Háztartás szellőzőrácsok
Standard eszívórácsok
Zónás légmennyiség szabályzó rendszer elemek
Légcsatorna idomok
Műanyag Y-adapter
Műanyag 2 járatú többfunkciós adapter
Műanyag 3 járatú adapter
Műanyag toldók, és átalakító idomok
Műanyag könyök idomok
Műanyag "T" idomok
Egyéb tartozékok
Légtechnikai csövek, csatornák
Flexibilis csövek
Spirálkorcolt lemezcső galvanizált acélból
Műanyag cső, és lapos csatorna
Légtechnikai szűrők
Sík panelszűrők fém keretben cserélhető betéttel
Felületnövelt panelszűrők fémkeretben cserélhető betéttel
Szűrőpaplanok
Tasakos szűrők
Konyhai elszívó berendezések
Akciós termékek
Klíma távirányítók
Daikin
Samsung
Toshiba
Ozone
Fég
Fisher
Fujitsu
Tekno Point
McQuay
LG
Midea
Panasonic
Univerzális klíma távirányító
Légbeeresztők
Használt klímaberendezések

Állásajánlat

A Monaco Klíma Kft. állást hirdet az alábbi munkakörökben:

  • Szellőző -és klímaberendezés szerelő
  • Víz, gáz központifűtés szerelő
Részletek »

Cimkefelhő

by Zaragoza Online